EESD 2016

Alles begon in 1997 met een beleidsplan aan de Technische Universiteit te Delft om duurzame ontwikkeling in hun onderwijs te integreren. Het was de start van een vijfjarig programma aan de TU Delft met in 2002 als afsluitend hoogtepunt de organisatie van de allereerste conferentie ‘Engineering Education for Sustainable Development’ (EESD).

Andere collega’s in Europa en in de wereld begonnen zich ook te interesseren voor de thematiek. Het plan werd opgevat om tweejaarlijks een nieuwe EESD-conferentie te organiseren: UPC Barcelona (Spanje) was in 2004 de leidende universiteit, een consortium van onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten trok in 2006 te Lyon en Saint-Etienne (Frankrijk) de kar, de TU Graz (Oostenrijk) organiseerde samen met andere universiteiten en organisaties de conferentie in 2008 én Chalmers University in Gotenburg (Zweden) was aan zet in 2010.

Toen is beslist om op het Europese continent de conferentie 3 à 4-jaarlijks te organiseren met tussendoor een EESD-bijeenkomst op een ander continent. Voor de EESD2013 nam de University of Cambridge (Verenigd Koninkrijk) het voortouw, terwijl in de lente van 2015 de University of British Columbia (Canada) gastheer was om de ‘Engineering Education for Sustainable Development’-conferentie te organiseren (EESD2015).

Het Instituut vóór Duurzame Ontwikkeling vzw, aangezocht door de allereerste organisatoren, organiseerde EESD2016 (4-7 september 2016, Brugge, België) in een samenwerkingsverband met lokale academische instellingen en instituten.

--> EESD2016 - Proceedings

--> EESD2016 - In pictures